Vår historie

1983

Begynnelsen

Frøet til Mezinas suksess ble sådd i Danmark i 1983 av Torben Pedersen. En liten familieeid bedrift slo rot – klar til å vokse seg stor. Det hele begynte i Esbjerg i en nedlagt slakterbutikk i Willemoesgade. Her startet Torben Pedersen selskapet med kosttilskuddene Selenium ACE, Neolic 9000 og Urizal, som fortsatt er i salg i dag. Etter noen år flyttet Mezina til Grundtvigs Allé og noen år senere til Energivej.

1983

1987

Mezina utvides til Norge

I 1987 startet Mezina sin internasjonale reise og startet en virksomhet i Åmli i Sør-Norge. Etter suksess i vårt naboland, gikk turen senere videre til Sverige og Finland.

1987

1989

Salus Haus og Mezina

Torbens sønn, Lars Pedersen, begynte i selskapet 1. Juni 1989. Denne datoen var samtidig starten på et langt og vakkert samarbeid med tyske Salus Haus. Allerede i 1916 la Dr. med. Otto Greither med sin ‘Salus-Kur’ grunnsteinen for Salus Haus. Han forfulgte ønsket om å hjelpe sine medmennesker med naturopati og naturlig næring til å leve sunt. I mellomtiden har Salus Haus-produktsortimentet blitt stort, og i Danmark har vi flere tonikum, eliksirer og tabletter fra merkevaren – inkludert Floradix Kräuterblut.

1989

1992

Velzina

Naturlegemiddelet Velzina, som fortsatt er på markedet den dag i dag, så dagens lys i 1992. Naturlegemiddelet var en stor suksess, da det var et av de første produktene på markedet som det fulgte med et humørbarometer til produktet, slik at du som forbruker kunne se humørmessige fremskritt. I dag er Velzina fortsatt det eneste godkjente naturlegemiddelet på det danske markedet med Johannesurt.

1992

1995

Generasjonsskifte

I august 1995 ble Torbens andre sønn, Claus, med i selskapet og et generasjonsskifte ble påbegynt.

1995

1999

Nye omgivelser

Mezinas suksess krevde større lokaler, så et nytt hovedkontor ble bygget på Energivej 4, hvor firmaet også ligger i dag. De nye bygningene ble tatt i bruk 1. november, og Torben døde like etter, den 31. Januar 2000, i en alder av kun 57 år. Mezinas nye hovedkontor ble nominert til Esbjerg kommunes arkitekturpris i 2000.

1999

2002

Nelson Bach og Mezina

I 1860 åpnet dørene til Nelsons første homøopatiske apotek i London. I 1930 sluttet Dr. Edward Bach seg til. Han oppdaget at planters energi kunne balansere menneskelige følelser og utviklet derfor de 38 blomsterremediene vi kjenner i dag. Bach Rescue selges i skrivende stund i over 85 land, inkludert Danmark og Norge, der Mezina er ansvarlig for distribusjonen og har gjort det siden 2002.
2002

2014

Ny logo og identitet

Etter litt over 31 år var det tid for en makeover. I 2014 lanserte Mezina derfor en ny, sterk og dynamisk visuell identitet – inkludert en ny logo, nettside og slagordet: «Din sunnhet – vår hjertesak». Den nye identiteten var en del av selskapets pågående utviklingsprosess og skulle spille en avgjørende rolle for å sikre at Mezina kom til å fremstå som moderne, relevant og aktuell.

2014

2019

Starten på et nytt kapitel og 30 år med Salus Haus

Våren 2019 startet et nytt kapittel for Mezina. 80% av aksjene i selskapet ble solgt til Orifarm og Capidea. Lars og Claus har fortsatt en samlet eierandel på 20% – og er aktive i selskapets styre. Samme år, på høsten, nådde Mezina også en stor milepæl. Mezina og Salus Haus feiret 30 års samarbeid. Det ble feiret med stil i Tyskland på Salus Haus hovedkontor i den vakre byen Bruckmühl.

2019

2021

NY VISUELL KOMMUNIKASJON

Mezina lanserte i 2021 en ny visuell kommunikasjon sentrert rundt vår digitale markedsføring og salg via nettbutikker. Et eksempel på dette er de nydelige akvarell illustrasjonene som sees bak produktene. Hos Mezina har vi alltid benyttet naturlige ingredienser i våre kosttilskudd og naturlegemidler. Et mål med den nye visuelle identiteten var nettopp å illustrere de sterke båndene til naturen enda bedre i vår kommunikasjon enn før..
2021
Skroll til toppen

Indtast venligst din søgning nedenfor for at søge på varer.

Indtast venligst din søgning nedenfor for at søge på varer.

Bli ringt opp?

Fyll inn kontaktinformasjonen din nedenfor og få en samtale om å bli forhandler.

ØNSKER DU Å BLI FORHANDLER AV MEZINAS PRODUKTER?