3 gode råd for et velfungerende immunforsvar

Cheerful pretty girl holding umbrella while strolling outside. She is turning back and looking at camera with true delight and sincere smile. Copy space in right side

ET TOPP JUSTERT IMMUNFORSVAR

Vi er på vårt beste når immunforsvaret vårt er på topp. Derfor kan noen små tips i hverdagen hjelpe deg: Husk å spise variert, få rikelig med søvn og trene minst en halv time hver dag – rimelige livsstilstiltak som er bra for immunforsvaret gjennom hele året. 

 

1. Mat

De nasjonale kostrådene anbefaler at vi spiser variert, men ikke for mye, for å få de nødvendige vitaminer, mineraler og næringsstoffer. Spis derfor frukt, grønnsaker – de berømte «5 om dagen» – magert kjøtt og kjøttpålegg, fisk, belgfrukter og fullkornsprodukter, samt magre meieriprodukter. Unngå matvarer med høyt sukkerinnhold og slukk tørsten i vann. 

Kostrådene gir deg de beste forutsetningene for å holde deg sunn og frisk og opprettholde et immunforsvar i toppform. 

Du kan lese mer om kostrådene på:  https://www.helsedirektoratet.no/faglige-rad/kostradene-og-naeringsstoffer 

 

2. Søvn

Som voksen anbefales det å sove syv til ni timer hver natt for at kroppen din skal restituere seg og du føler deg opplagt og uthvilt neste dag. Hvis du derimot sover mindre enn de anbefalte syv til ni timene, kan det påvirke humøret ditt, trivsel, energinivå og også immunforsvaret ditt.  

DROPP COLA, KAFFE OG ENERGIDRIKKER

Du har sikkert hørt det før – Cola, kaffe og energidrikker er fulle av koffein som kvikker deg opp. Derfor, gjør deg selv og nattens søvn en tjeneste: Dropp den slags i timene før sengetid.   

Faktisk bør du også være oppmerksom på hvor mye koffein du drikker i løpet av dagen. Det tar tid for kroppen din å forbrenne koffein. Begrens derfor også inntaket av koffeinholdige drikker i løpet av ettermiddagen.  

LEGG VEKK MOBILEN

Det kan være vanskelig å roe seg ned hvis mobilen din er innen rekkevidde og stadig kommer med varsler.  Sett derfor telefonen på lydløs når du trenger å sove og legg den helt bort slik at du ikke blir fristet til å sjekke den.  Det blå lyset fra telefonen gagner deg heller ikke før sengetid. Når øynene dine blir utsatt for lys fra skjermen om kvelden, forteller øynene hjernen din at det er dag, og at den må holde seg opplagt og våken. Dermed produserer hjernen mindre mengder søvnhormon.   

IKKE GÅ TIL SENGS SULTEN ELLER OVERMETT

Unngå store mengder energi og fettrik mat før sengetid. Det vil få magen til å jobbe hele natten når den prøver å fordøye den fete maten. Det vil påvirke nattesøvnen, og du vil mest sannsynlig føle deg trett og sliten neste morgen. 

Du bør imidlertid ikke gå til sengs sulten heller. Spis et sunt og variert kosthold med frukt, grønnsaker og fullkorn. Visse matvarer som melk, bananer og mandler sies å bidra til å øke søvnvlengden. 

3. FYSISK AKTIVITET

Helsedirektoratet anbefaler å bruke minst 30 minutter hver dag til fysisk aktivitet tilsvarende hurtig gange. Aktiviteten kan deles opp i bolker i løpet av dagen. Men det trenger absolutt ikke å skje i et løp – tenk kreativt; dropp kaféavtalen med vennen din, gå i stedet en rask tur og diskuter verdenssituasjonen, ta sykkelen til jobb, lek aktivt med barn eller barnebarn.    

Når du er aktiv og holder deg i form, er immunforsvaret også aktivt. Trening styrker også kroppen.  Lett trening i 30 minutter om dagen gir masse energi, velvære og er bra for immunforsvaret ditt. 

Kjøp et skritteller, det kan være motiverende å se hvor mange skritt du tar i løpet av en dag og oppnå målene du har satt deg. 

KOSTTILSKUDD FOR IMMUNFORSVARET

Mezina har en rekke populære kosttilskudd i kategorien immunforsvar. Kosttilskuddene inneholder for eksempel haritaki og næringsstoffene vitamin D, C, K2 og sink, som alle bidrar til immunsystemets normal funksjon. Du kan se alle produktene HER 

IMMUSTRONG er et av de nyeste kosttilskuddene som fokuserer på immunforsvaret. IMMUSTRONG inneholder blant annet haritaki, som styrker immunforsvaret, samt reishi og planten astragalus, som bidrar til immunsystemets normal funksjon, spesielt i stressende miljøer. I tillegg inneholder IMMUSTRONG også vitamin D, som bidrar til immunsystemets normal funksjon. 

Les mer om IMMUSTRONG her >> 

Skroll til toppen

Indtast venligst din søgning nedenfor for at søge på varer.

Indtast venligst din søgning nedenfor for at søge på varer.

Bli ringt opp?

Fyll inn kontaktinformasjonen din nedenfor og få en samtale om å bli forhandler.

ØNSKER DU Å BLI FORHANDLER AV MEZINAS PRODUKTER?